SneeuwpopHet plan lag al 6 jaar op de plank van “het Gluujende Peerd” en de hoop dat het ooit uitgevoerd zou worden was al een beetje verdampt. Het duurde ook zo verschrikkelijk lang voor de weersomstandigheden het toelieten. Maar aanstaande woensdagmiddag 10 februari zal dan toch vanaf 14.00 uur de eerste editie van de Terborgse Sneeuwpopwedstrijd los barsten.

Op het terrein van Voebalvereniging Terborg krijgen kinderen elk de beschikking over een stuk van 80 tot 100 m2 waarbinnen ze hun pop mogen bouwen met de sneeuw die daarop ligt. En gezien de voorspellingen zal dat een flink pak sneeuw zijn. De kinderen mogen in hun eentje een sneeuwpop maken, maar het mag ook in groepjes van 2 of 3. Als de sneeuwpop klaar is gaat die samen met de makers op de foto. Die foto wordt digitaal toegestuurd aan de kinderen of hun ouders.

Sneeuwpop2Het gaat natuurlijk om de mooiste sneeuwpop van Terborg te maken, maar wat is mooi? Is dat een traditionele pop met steenkolen, een winterpeen, een oude bezem en een hoge hoed? Of is het een moderne veelkleurige sneeuwpop waar alle creativiteit van de makers in is gaan zitten? Een deskundige jury zal daar een oordeel over vellen.

Maar dat is na 17 uur en dan zijn de kinderen al naar huis. Want de coronaregels laten niet toe dat volwassenen tegelijk met de kinderen op het terrein zijn. Dat is ook de oorzaak van de regel dat alleen kinderen mee kunnen doen vanaf groep 5. Zij kunnen zonder begeleiding van hun ouders naar het voetbalveld komen en eigenstandig een sneeuwpop bouwen. Er zijn prijzen in twee categorieën: een prijs voor groep 5 en 6 en een prijs voor groep 7 en 8.

Op de site en de facebookpagina van het Gluujende Peerd zal later op de avond de uitslag bekend worden gemaakt en de prijzen worden later in de week bezorgd bij de winnaars thuis.
Het is lang geleden dat er in onze contreien sprake was van echte winterpret en deze sneeuwpopwedstrijd op de velden van Voetbalvereniging Terborg zal voor de kinderen dan ook een heerlijke uitspatting zijn na al die weken binnen zitten.