Welkom bij het Gluujende Peerd. Wij organiseren al enkele jaren evenementen in Terborg zoals: Het Openluchtspel, Sylvester party, Onesie dag, gezamenlijk WK kijken en natuurlijk Project M!

Het fundament van Het Gluujende Peerd werd gelegd tijdens de Terborgse Kermis van 2010. Onder het genot van een biertje werd er volop gefantaseerd over een openluchtspel in Terborg. Dit openluchtspel was de eerste activiteit van ons. De naam van onze organisatie verwijst naar een oude sage van het Gluujende Peerd welke ook verwerkt is in ons openluchtspel.

In 2012 nam een grote groep enthousiaste Terborgenaren het initiatief om een moderne versie van het openluchtspel Het Gluujend Peerd te organiseren in Terborg. Na het succes van dit project besloot de organisatie vaker activiteiten te organiseren voor Terborg. Het tweede initiatief was de Sylvesterparty op 1 januari 2013. Er was een gevarieerd programma vanaf 22:00, om 0:00 werd gezamelijk het nieuwe jaar ingeluid en in de eerste uurtjes van het nieuwe jaar volgde een knalfeest met DJ Eric Schuurman. 

Op 23 augustus 2013 schitterde Terborg in het programma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland.

Sinds 2013 organiseren wij ook Project M waarbij door een grote groep puzzelaars een moord opgelost moest worden. Ook in 2018 zal er weer een Project M plaatsvinden.

In 2018 organiseren wij ook een nieuw evenement op zaterdag 15 december. Meer informatie maken wij dit jaar bekend.....

De organisatie hoopt de komende jaren nog veel activiteiten voor Terborg te kunnen organiseren! Heeft u ideeen of tips? Laat het ons weten!