Na het grote succes van Project M in 2013, 2014 en 2015 zal Het Gluujende Peerd ook in 2016 Project M organiseren. Wederom een spannende en leuke dag! Opnieuw een gruwelijke moord in Terborg.

 

Op 17 september 2016 is het voor de vierde keer raak in Terborg. 's Morgens worden 120 rechercheurs op plaats delict geconfronteerd met een dode. Deze 120 vrijwillige politieagenten krijgen 6 uur de tijd de daders van deze moord te vinden. 's Middags om 15 uur moeten zij een verdachte aanbrengen bij de rechtbank, waar om 16 uur de meervoudige rechtbank alle verdachten ziet verschijnen en een uitspraak zal doen.

Het betreft hier gelukkig niet een echte moord, maar de vierde aflevering van Project M, het grootse moordspel dat ieder jaar in Terborg wordt gespeeld en het hele stadje een dag lang behoorlijk op zijn kop zet. Want iedereen kan de dader zijn. Iedereen is verdachte en kan door de doortastende rechercheurs worden ondervraagd over hun gedragingen en bewegingen van de afgelopen 48 uur.

De rechercheurs, allemaal gekleed als de beroemde speurders uit de historie, krijgen niets anders aangereikt dan de situatie die ze op de crime-scene aantreffen. Zoals echte politiemensen. Van daaruit moeten ze door eigen onderzoek, mogelijke scenario's ontwikkelen en uitwerken. Om te bekijken of ze langs een van die lijnen de waarheid kunnen ontrafelen. De ervaring leert dat Project M voor deelnemers 6 prachtige intensieve uren werk oplevert, maar daarna nog voor weken lang gespreksstof.

Aanmelden voor de editie van 2016 is niet meer mogelijk. De 20 slimste teams hebben zich in juni gekwalificeerd om deel te mogen nemen in september. De rechtszaak is echter voor op 17 septeber vanaf 16 uur door iedereen gratis bij te wonen in de grote zaal van het verpleeg- en revalidatiecentrum St Antonia in Terborg. Gegarandeerd een hilarische ontknoping van een spannende dag!